Vroeg bloeiende vaste planten zorgen voor lentekriebels.
Lees meer ›
De silhouetten van siergrassen geven je tuin in de winter, als de grassen met een laagje rijp zijn bedekt, je eigen winterwonderland.
Lees meer ›
Veel schaduwplanten voelen zich als een vis in het water op vochtige, koele schaduwplekken. We hebben de top 10 voor je op een rij gezet:
Lees meer ›
Er bestaan steeds meer bloemkleuren van de echinacea. Het zijn echte snoepkleurtjes voor in de tuin. #in..
Lees meer ›
Ze zijn misschien niet zo bekend als de zomerbloeiers, maar het sortiment vroeg bloeiende vaste planten is groot. Welke ken jij? #instagarden# gardens
Lees meer ›
Bijen houden in de winter rust, in het vroege voorjaar gaan ze weer vliegen. Met vroeg bloeiende vaste planten vol nectar geef je deze insecten een goede start. #bijen
Lees meer ›
Lavendel werkt als een magneet op bijen, hommels en vlinders. Het is een feestje om naar te kijken. #lavend..
Lees meer ›
Een taaiere schaduwplant dan de elfenbloem kun je bijna niet bedenken. Ondanks zijn tere bloempjes en schattige naam is deze wintergroene plant niet van zijn stuk te brengen.
Lees meer ›
Wat zijn vaste planten precies? En waarom zijn vaste ware planten sieraden in je tuin? Lodewijk Hoekstra legt het uit in deze video.
Lees meer ›
Vaste planten zijn winterhard en komen dus ieder jaar weer terug of blijven zelfs groen in de winter. 
Lees meer ›
Vingerhoedskruid is een prachtige bloeiende plant voor elke tuin die een vleugje wildernis kan gebruiken.
Lees meer ›
Met de term ‘vaste plant’ wordt in het land der tuinen gesmeten alsof het niets is. Maar wat zijn vaste planten nu precies?
Lees meer ›
Er zijn volop vaste planten die de bodem bedekken én bloeien: maagdenpalm, elfenbloem, kruipend zenegroen en ooievaarsbek.
Lees meer ›
Winterharde planten die in bakken en potten staan, zijn gevoeliger voor vorst. Help ze daarom een beetje en bescherm de planten tegen de kou.
Lees meer ›
Zijn de sporen onder het blad van deze tongvaren niet prachtig om te zien?
Lees meer ›
Dit is het perfecte moment om alvast een insectenhotel te maken. Dan staat deze alvast klaar om in het voorjaar te plaatsen.
Lees meer ›
De winter is begonnen, de vast planten gaan in diepe rust.
Lees meer ›
Wist je dat herfstasters vanaf augustus tot aan de eerste nachtvorst bloeien? Dankzij deze rijke bloeiers blijft de border dus nog langer mooi.
Lees meer ›
Groen is een zeer rustgevende kleur. Het is de kleur van leven, jeugd en vooral: een omgeving met veel groen maakt gelukkig! #salvia
Lees meer ›
Wist je dat herfstasters in de vlinderplanten top-10 staan? Dankzij de late bloei zijn ze heel aantrekkelijk voor bijen en vlinders. #vlindertop10
Lees meer ›
Wist je dat zilverkaars prachtig combineert met verbena? #verbena #zilverkaars
Lees meer ›
< 1 2 3 4 5 >