Vaste planten hebben net als mensen voeding nodig. Dat geef je ze in de vorm van mest. Maar hoe en wanneer doe je dit het beste?
Lees meer ›
Borderplanten in vurige kleuren… Daar heb je lef voor nodig. Wie het aandurft, wordt telkens weer beloond met een kleurexplosie in de tuin. 
Lees meer ›
Kan je tuin wel wat sfeer gebruiken? Dan is de kleurrijke Phlox een musthave: van zomers wit tot sprankelend roze en intens paars.
Lees meer ›
RT @HansHalsema: Mooi hè deze Pulmonaria’s #perennialpower
Lees meer ›
Het blad van groenblijvende vaste planten valt niet af en blijft letterlijk groen in de winter. Daarmee geven ze net dat vleugje sfeer aan een kale wintertuin. 
Lees meer ›
Om vorstperiodes te overleven, beschikken winterharde planten over het vermogen om extreme kou te overleven. Dit heet afharden. Hierbij vermindert de hoeveelheid water in de plant en neemt het suikergehalte in de plantencellen toe. 
Lees meer ›
Planten zijn winterhard als ze de winter zonder schade overleven. De planten vormen boven de grond nieuwe stengels, bladeren, bloemen en zaden waardoor ze in het voorjaar groter en krachtiger terugkomen.
Lees meer ›
Wil je rust en harmonie in je tuin? Denk dan eens aan bladplanten. 
Lees meer ›
Of je nu een tuin hebt of een balkon, met bloeiende vaste planten maak je overal een mooie bijenweide.
Lees meer ›
Droom je van een tuin met vlinders, bijen en hommels? Met bloeiende vaste planten creëer je zo’n heerlijke tuin vol leven. 
Lees meer ›
Zelfs 's winters is het genieten met vaste planten in de tuin.
Lees meer ›
In de winter zijn de silhouetten van grassen niet alleen een plaatje, ze geven ook beschutting aan insecten en kleine zoogdieren.
Lees meer ›
Bij bladplanten zijn het vooral de bladeren die de aandacht trekken. Niet de bloemen, maar de bijzondere kleur of vorm van het blad springt in het oog.
Lees meer ›
Planten zijn winterhard als ze de winter zonder schade overleven. Ze zijn onder te verdelen in bladverliezend en groenblijvend.
Lees meer ›
Groenblijvende bodembedekkers maken je tuin groen, gezond en gezellig. Onkruid krijgt minder kans in een tuin met veel van deze rakkers. 
Lees meer ›
Vaste planten zijn meerjarige, kruidachtige planten, met niet verhoutende stengels. Het zijn de sieraden van de tuin.
Lees meer ›
Ooievaarsbek (Geranium) verrast je elk jaar weer met stralende bloemen en frisgroen blad. Deze vaste plant is ook nog eens bijzonder veelzijdig.
Lees meer ›
Om vorstperiodes te overleven, beschikken winterharde planten over het vermogen om extreme kou te overleven. Dit heet afharden.
Lees meer ›
Een laagje rijp op de planten brengt een bijzonder serene sfeer.
Lees meer ›
Het leuke van groenblijvende planten is dat ze in de winter hun blad behouden en dus groen blijven. 
Lees meer ›
Vaste planten maken een plaatje van je tuin, zelfs in de wintermaanden.
Lees meer ›
Winterharde planten die in bakken en potten staan zijn gevoeliger voor vorst. Help ze daarom een beetje en bescherm de planten tegen de kou.
Lees meer ›
< 1 2 3 4 5 >