Short impression  
            of Perennial nursery Gebr. Rotteveel  
   

               

Planten met witte bloemen of licht blad, verlichten een schaduwrijke tuin of border. Ze reflecteren namelijk het weinige licht dat er is.
Lees meer ›
Bodembedekkers zijn lage planten die een dicht tapijt van bladeren vormen.
Lees meer ›
De meeste vaste planten koop je in kweekpotjes. Deze kunnen het hele jaar door in de tuin worden geplant.
Lees meer ›
Er bestaan veel vaste planten die juist in de herfst op hun mooist zijn. Op een terras of balkon kun je lekker los gaan, je hebt niet perse een tuin nodig om van de natuur te kunnen genieten. https://t...
Lees meer ›
Veel schaduwplanten voelen zich als een vis in het water op vochtige, koele schaduwplekken. We hebben de top 10 voor je op een rij gezet:
Lees meer ›
Bijen worden gelokt door de geuren en kleuren van bloemen. Die zijn voor onweerstaanbaar voor ze.
Lees meer ›
Insecten zijn dol op vaste planten, waaronder lavendel, korenbloem, lupine, zonneoog, marjolein, blauwe knoop en longkruid. 
Lees meer ›
Vaste planten, siergrassen en varens zijn oersterk en vinden het daarom prima om in potten te groeien. Ze gaan jarenlang mee omdat het meerjarige planten zijn.
Lees meer ›
Deel (scheur) Achillea om de paar jaar in het voorjaar en plant de delen opnieuw uit. Zo blijft de plant mooi en heb je er jarenlang plezier van in je border.
Lees meer ›
Veel siergrassen zijn in de nazomer en herfst op hun mooist. Ze bloeien dan met weelderige pluimen al dan niet gecombineerd met verkleurend blad.
Lees meer ›
Als bodembedekker is ooievaarsbek een echte topper, met name Geranium macrorrhizum.
Lees meer ›
Veel soorten wilde bijen worden bedreigd in hun voortbestaan. Door nestgelegenheid en bloemen aan te bieden, help je ze een handje. 
Lees meer ›
Fel geel, warm oranje en helder rood. Met borderplanten in vurige kleuren zet je de border in vuur en vlam. 
Lees meer ›
Veel weefplanten zijn drachtplant voor vlinders en bijen, en een groot aantal soorten vermeerdert zich door zaad of uitlopers. 
Lees meer ›
De salomonszegel (Polygonatum multiflorum) is een fraaie aanwinst voor droge, donkere plekken.
Lees meer ›
Het nectar en de stuifmeel uit de bloemen van veel vaste planten, is voedsel voor bijen.
Lees meer ›
Bemesting in de nazomer (juli/augustus) is nodig om de planten sterk de winter in te laten gaan.
Lees meer ›
Margrieten ogen als zonnetjes dankzij hun stralend witte en lichtgele bloemen met een frisgeel hartje. 
Lees meer ›
Elke bloem van de zonnehoed blijft wekenlang mooi en lokt met de honingachtige geur vele bijen, hommels en vlinders naar de tuin. Omdat het zo’n kleurrijke en insecten lokkende vaste plant is, is de zonnehoed al honderden jaren favoriet.
Lees meer ›
En wist je dat lavendel stoffen afscheidt waar bladluizen een hekel aan hebben? Fijn, zo´n natuurlijke luizenverdrijver!
Lees meer ›
Het is niet verwonderlijk dat weefplanten steeds populairder worden. Als de border is dichtgegroeid, groeit er geen onkruid meer. 
Lees meer ›
In de winter wil je natuurlijk ook dat je tuin er gezellig uit ziet. Door varens, siergrassen en wintergroene bodembedekkers te planten voorkom je kale plekken en blijft je tuin het hele jaar vrolijk.
Lees meer ›
Goede bodembedekkers besparen je veel werk omdat ze het onkruid onder de duim houden. De beste bodembedekkers zijn wintergroen, en maken zo’n dicht tapijt dat onkruid geen kans meer krijgt. https://t...
Lees meer ›
1 2 3 4 5