Short impression  
            of Perennial nursery Gebr. Rotteveel  
   

               

Tuinier tegen een gevel; in de zomer blijft het huis koeler en in de winter is er een isolerend effect.
Lees meer ›
Plant vrolijke margrieten in de border of zet ze in potten op je balkon of terras. Daar wordt iedereen vrolijk van.
Lees meer ›
Wees creatief: ook in teilen, blikken en manden kun je balkonplanten laten groeien. Maak wel even gaten in de bodem zodat overtollig regen- of gietwater goed kan weglopen.
Lees meer ›
Wel eens gehoord van weefplanten? Dit zijn planten die de verschillende delen in een border aan elkaar ‘weven’. Door hun luchtige groeiwijze verweven ze zich eenvoudig met andere planten. https://t..
Lees meer ›
Betegelen of beplanten? Met een schaduwrijke tuin zou je haast voor tegels kiezen. Maar dat is nergens voor nodig. Met schaduwplanten creëer je een tuin die leeft en regenbestendig is. https://t.co/H64..
Lees meer ›
Sommige grassen, zoals Japans bloedgras (Imperata cylindrica ’Red Baron’), hebben prachtige intense kleuren.
Lees meer ›
Heb je een romantische tuin? Of droom je daarvan? Laat dan volop siergrassen zwieren en ritselen in de border. Natuurlijk en romantisch en helemaal van nu.
Lees meer ›
Lupine wortelt diep; geef als de plant eenmaal is gesetteld alleen bij langdurige droogte water. Bemesten hoeft niet. Ze vangen, zoals veel andere vlinderbloemigen, stikstof uit de lucht en slaan dit op in wortelknolletjes.
Lees meer ›
Lavendel werkt als een magneet op bijen, hommels en vlinders. Het is een feestje om naar te kijken! Deze vaste plant verspreidt ook nog eens een heerlijke, rustgevende geur.
Lees meer ›
Vingerhoedskruid is een bloeiende plant voor elke tuin die een vleugje wildernis kan gebruiken. Het is een verrassing waar de spontane zaailingen opduiken. Dat is nog eens spannend tuinieren. https://t...
Lees meer ›
Ridderspoor (Delphinium) is een vaste plant met veel fans. Vooral de blauwtinten – van zacht babyblauw tot intens paarsblauw – zijn heel geliefd.
Lees meer ›
Weinig ruimte? Licht wat tegels en creëer een geveltuin met verschillende vaste planten.
Lees meer ›
Als een pioenroos eenmaal gesetteld is, heb je er jarenlang plezier van. Sterker nog, hoe langer op dezelfde plek, hoe rijker de bloei.
Lees meer ›
Hoog opgaande bloemen zoals de vuurpijl (Kniphofia), versterken de vurig gekleurde uitstraling van de hot border.
Lees meer ›
Margrieten bloeien rijkelijk. Je kunt de bloemen dan ook met een gerust hart plukken. Pluk je graag grote veldboeketten uit eigen tuin? Maak dan een plukborder met margrieten en andere vaste planten. ..
Lees meer ›
De bloemen van ooievaarsbek zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels; zo leuk om die van bloem naar bloem te zien vliegen. Volop leven in de tuin!
Lees meer ›
Veel eetbare vaste planten hebben sierwaarde, zoals bloeiende kruiden. En wat dacht je van de artisjok!
Lees meer ›
Verticaal tuinieren is hot. Logisch, want je hebt maar weinig ruimte nodig en het resultaat mag er zijn. Ideaal voor een kleinere (stads)tuin, dakterras of balkon, maar ook leuk in een grotere tuin. htt..
Lees meer ›
Door het enorme sortiment vaste planten is voor ieder plekje een geschikt soort te vinden.
Lees meer ›
Pioenrozen zijn een bijzonderheid onder de vaste planten. Uit de kogelronde knoppen ontluiken de meest temperamentvolle bloemen. In de maanden mei en juni stelen ze de show in iedere tuin. https://t.co/..
Lees meer ›
Weefplanten mengen zich moeiteloos met andere planten. Ze zorgen voor luchtigheid, kleur én een natuurlijke look.
Lees meer ›
Naast hoge phloxen heb je ook lage soorten die over de grond kruipen, zoals Phlox subulata.
Lees meer ›
Met een mix van vaste planten is er elk seizoen iets moois te zien in je tuin. Van bloemen tot bladeren. En de vlinders en vogels krijg je er als bonus bij.
Lees meer ›
Lupine is een eindeloos bloeiende zomerbloeier en daarmee een aanwinst voor de tuin.
Lees meer ›
1 2 3 4 5