Short impression  
            of Perennial nursery Gebr. Rotteveel  
   

               

Bodembedekkers zijn lage planten die een dicht tapijt van bladeren vormen. Maar het gaat niet alleen om mooi blad, veel soorten zijn ook getooid met prachtige bloemen.
Lees meer ›
Vaste planten met fraai blad vormen een mooie basis van een beplanting in de tuin, zowel in de volle grond als in potten. 
Lees meer ›
Phlox houdt van zon, maar wat lichte schaduw is ook geen probleem.
Lees meer ›
Echinacea pronkt verrassend mooi in borders en bloeit waardevol voor vlinders en bijen. De zonnehoed heeft grote bloemen met horizontale iets hangende bloemblaadjes die stralen rondom het dikke oranjebruine hart.
Lees meer ›
Schijnt de zon in de zomer minstens vijf uur in je tuin? Dan heb je een zogenaamde ‘zonnige tuin’. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je planten. Er zijn veel vaste planten die van de zon houden en goed tegen warmte en droogte kunnen. ..
Lees meer ›
Siergrassen zijn sterke, vaste planten. Door hun zachte, natuurlijke uitstraling laten ze zich makkelijk combineren. Voor een vriendelijke border mix je zwierige siergrassen met bloeiende vaste planten in zachte pastellen.
Lees meer ›
De meeste vaste planten groeien uitstekend in een pot. Bovendien komen ze elk jaar weer terug, zodat je er heel lang van kunt genieten zonder steeds te moeten verpotten. 
Lees meer ›
Fladderen, zoemen en gonzen; met lavendelplanten verwelkom je volop nuttige insecten als bijen, hommels en vlinders in je tuin. Lavendel (Lavandula) staat niet voor niets in de top-10 vlinderplanten.  ..
Lees meer ›
Ooievaarsbek groeit ook goed in potten, geveltuinen en boomspiegels.
Lees meer ›
Er is volop keus uit de mooiste bladplanten; van zomers lichtgroen, fris mintgroen, warm geelgroen tot goudgeel gevlekt of gestreept. Maar er is nog een leuke bijkomstigheid die waarschijnlijk nog niet wist: groen maakt gelukkig!
Lees meer ›
Lange stelen, groene bladeren en fascinerende bloemen, die uit heel veel kleine bloemetjes bestaan. De Afrikaanse lelie is een opvallende vaste plant die de hele zomer uitbundig bloeit. https://t.co/b..
Lees meer ›
Het is niet verwonderlijk dat weefplanten steeds populairder worden. Ze scheppen eenheid in de tuin, omdat ze voor een herhalend effect zorgen.
Lees meer ›
Heb je een zonnige tuin? Bofkont! Voor de meeste vaste planten is een zonnige tuin namelijk perfect. Er zijn talloze soorten waarmee je de mooiste combinaties maakt. 
Lees meer ›
Bladeren van planten hebben één wereldtaak, fotosynthese. Licht wordt m.b.v. bladgroen (chlorofyl) omgezet in glucose (voedsel) en zuurstof. Glucose zorgt ervoor dat de plant verder groeit en zuurstof zorgt ervoor dat wij en de dieren kunnen ademen. ..
Lees meer ›
Heb je alleen een balkon of terras? Dan is het nu tijd om de mooiste vaste planten uit te zoeken én potten. Met vaste planten in potten en bakken geef je een persoonlijke toets aan je balkon of (dak)terras.
Lees meer ›
Wist je dat zelfs in het donkerste hoekje van de tuin planten groeien? Planten hebben weliswaar zonlicht nodig, maar veel vaste planten kunnen met weinig licht toe.
Lees meer ›
Wil je ook een prachtig boeket uit eigen tuin plukken? Met een beetje zon en jouw favoriete vaste planten maak je je eigen pluktuin. 
Lees meer ›
Ridderspoor staat het liefst op een beschutte, zonnige plek in de tuin.
Lees meer ›
De meeste soorten vaste planten sterven in het najaar af om in het voorjaar weer vol energie te gaan groeien. Groenblijvende vaste planten doen dat anders. Ze behouden hun blad altijd, dus ook ’s winters.
Lees meer ›
Er is niet één ooievaarsbek, het kleurenpalet biedt volop keuze: van wit tot stralend roze, van zacht lila tot donkerpaars.
Lees meer ›
De bloemaren van vingerhoedskruid werken als magneten op hommels en bijen. De rode vlekjes, met daar omheen een witte rand in de buisvormige bloemen, worden ‘het honingmerk’ genoemd. Ze functioneren als richtingaanwijzer: “hier is nectar te vinden..
Lees meer ›
Van het eerste lentegroen tot een grafisch wintersilhouet. Met vaste tuinplanten kun je de seizoenen dicht bij huis beleven. Eén keer planten en je hebt er jarenlang plezier van. https://t.co/gVmWg1PaU..
Lees meer ›
Van zuiver wit tot sprankelend blauw. De bloemen van de Afrikaanse lelie (Agapanthus) zorgen direct voor een vakantiegevoel. Vier de zomer met deze stralende planten op je terras én in de border. https..
Lees meer ›
Met tientallen kleine bloemetjes in een scherm valt Achillea onder de composietenfamilie of samengesteldbloemigen. Elk bloemetje produceert nectar, geen wonder dat bijen en vlinders zo dol zijn op deze plant.
Lees meer ›
1 2 3 4 5