ONS BEDRIJF                                            

1938    G.H. Rotteveel & Zn. 

In 1938 startte Gerrit Rotteveel, als neventak naast de veehouderij, met het telen van bloembollen. Samen met zijn zoon, Henk Rotteveel, teelden zij voornamelijk Narcissen. Het bedrijf was destijds gevestigd in Oude-Wetering.

1940    Verhuizing bedrijf G.H. Rotteveel & Zn.

Doordat de grond in Oude-Wetering niet optimaal geschikt bleek voor de bollenteelt, werd er gezocht naar een meer geschikte locatie. Deze werd gevonden in 'het Langeveld', wat toen nog bestond uit wild duingebied. Door dit duingebied af te graven werd het uitermate geschikt voor het telen van verschillende bolgewassen. Henk Rotteveel vestigde als eerste nieuwe bedrijf onder de naam G.H. Rotteveel & Zn. op de Langervelderlaan. Destijds werden er Narcissen en Tulpen verbouwd. Vooral de Narcissen kregen speciale aandacht en werden veelvuldig veredeld.

1972    Gebr. Rotteveel

Zonen van H.H. Rotteveel, Gerard en Kees, treden toe tot het bedrijf en zetten de teelt van de verschillende bolgewassen voort onder de naam Gebr. Rotteveel. Naast het telen van bloembollen worden er verschillende soorten snijbloemen geteeld, waaronder Gladiolen.

1976    Vaste planten

In 1976 werden er voor het eerst vaste planten geteeld, zowel in de volle grond als op pot. Langzamerhand worden er meer en meer vaste planten geteeld en neemt de bollenteelt af. Ook worden er nog steeds snijbloemen geteeld, te denken aan Gladiolen, Pioenen en Phloxen.

1993    Specialisatie

In 1993 werd er volledig afscheid genomen van de overige teelten en vanaf die tijd wordt er geconcentreerd op de teelt van vaste planten op pot. Daarnaast worden er nog wel landplanten geteeld, bestemd voor export en plantmateriaal.

2009    Vierde generatie

In januari 2009 treden Roy en Jan-Willem Rotteveel toe tot het bedrijf van Gebr. Rotteveel en vormen daarmee de vierde generatie Rotteveel in het bedrijf. Op dit moment worden er vaste planten geteeld in P9 en P11 bestemd voor groothandel, tuincentra en collega kwekerijen.

2012    Derde opvolger

In januari 2012 treedt ook Jim Rotteveel toe, en is hiermee de derde opvolger in het bedrijf.