Met de grote variatie in kleuren is Achillea dé perfecte borderplant. Niet voor niets gaat deze klassieker al vele jaren mee. Voor iedereen zit er wel een geschikte tussen. Ook bijen en vlinders zijn dol op deze tuinplant.
Lees meer ›
Er is niet één ooievaarsbek, er zijn talloze soorten. Kies er een die past bij de omstandigheden in jouw tuin: van schaduw tot volle zon.
Lees meer ›
Tuinkriebels, heb jij ze ook al? De temperatuur stijgt en vaste planten beginnen te groeien. Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag met snoeien, scheuren en bemesten. Zo blijft je vaste plantenborder in topconditie.
Lees meer ›
Lupine straalt een vleugje nostalgie uit, zo lang kennen we haar al. Als extraatje lokken de stoere, vrolijk gekleurde bloemaren insecten. 
Lees meer ›
Margrieten ogen als zonnetjes dankzij hun stralend witte en lichtgele bloemen met een frisgeel hartje. En ze bloeien ook nog eens uitbundig. Hoe zomers wil je het hebben?
Lees meer ›
Bijen en hommels houden in de winter rust, maar in het vroege voorjaar gaan ze weer vliegen. Met vroeg bloeiende vaste planten vol nectar en stuifmeel geef je deze nuttige insecten een goede start. htt..
Lees meer ›
Het tuinseizoen is weer begonnen en de vaste planten komen boven de grond. Tussen de prille bladeren zijn zelfs al de eerste kleurige bloemen te zien.
Lees meer ›
Wist je dat er ook veel vaste planten eetbare planten zijn? Lees het hier:
Lees meer ›
Tuinkriebels, heb jij ze ook al? Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag met snoeien, scheuren en bemesten. Zo blijft je vaste plantenborder in topconditie.
Lees meer ›
Met de juiste keuze en aandacht bij het planten, maak je van élke plaats in je tuin een groene oase. 
Lees meer ›
Bemesting in maart geeft je vaste planten een extra boost bij de groei.
Lees meer ›
De bladeren van varens worden ook wel veren genoemd. In het voorjaar rollen ze als een feesttoetertje uit het hart van de plant, waarna ze zich ontvouwen.
Lees meer ›
Hoe meer variatie in de beplanting, hoe meer leven in de tuin. Met vaste planten kun je volop variëren.
Lees meer ›
Phlox, ook wel vlambloem genoemd, bloeit ’s zomers uitbundig met volle bloemtrossen.
Lees meer ›
Maart en april zijn de beste maanden om planten aan te pakken die te groot en breed zijn geworden. Graaf de planten uit en deel ze met de hand, een mes, snoeischaar of spade in stukken. Dit heet scheuren.
Lees meer ›
Ingetogen wit, stralend roze of intens blauw. Welke kleur je ook kiest, ridderspoor is door haar statige voorkomen altijd een blikvanger in de border.
Lees meer ›
Bijzonder is het vaste viooltje Viola sororia ‘Albiflora’, een sterke bodembedekker met schattige witte bloemen. Photocredit: Appeltern
Lees meer ›
Heb je een tuin waar geen plant lijkt te groeien? Goed nieuws: het kan wel!
Lees meer ›
Zodra het warm genoeg is komt het jonge groen van vaste planten boven de grond. In februari zijn de eerste bloemen al te bewonderen en in maart en april volgen nog veel meer soorten. https://t.co/RbMm..
Lees meer ›
De meeste vaste planten sterven in het najaar bovengronds af. In de winter zitten ze verstopt in de grond. Als je goed kijkt, zie je de nieuwe groeipuntjes vaak al zitten. In de lente lopen ze weer vrolijk uit.
Lees meer ›
Winterharde planten die in bakken en potten staan zijn gevoeliger voor vorst. Help ze daarom een beetje en bescherm de planten tegen de kou.
Lees meer ›
Vaste planten hebben net als mensen voeding nodig. Dat geef je ze in de vorm van mest. Maar hoe en wanneer doe je dit het beste?
Lees meer ›
Borderplanten in vurige kleuren… Daar heb je lef voor nodig. Wie het aandurft, wordt telkens weer beloond met een kleurexplosie in de tuin. 
Lees meer ›
< 1 2 3 4 5 >